مکانیزم و اجزا اصلی مجموعه گیره در دستگاه تزریق پلاستیک

گیره قلب حرکتی در دستگاه تزریق می باشد و نقش بسیار حیاتی را ایفا می کند. جنس گیره از چدن داکتیل جهت عمر طولانی می باشد. اجزای اصلی این سیستم و سیستم حفاظتی آن شامل قسمت های زیر می باشد:

1. صفحه ثابت: که قسمت ماتریس قالب بر روی آن نصب می باشد. این صفحه همانطور که از نامش مشخص است ثابت بوده و نازل از طریق اسپرو و راهگاه، مواد مذاب را وارد آن می کند.

2. صفحه متحرک: قسمت سنبه قالب بر روی آن نصب می شود و توسط نیروی بازویی ها بر روی تایبارها حرکت می کند.

3. تایبارها: چهار میله اصلی که وظیفه حفظ قفل پس از قفل توسط جک گیره را دارا می باشند  باید فاصله آنها از هم برابر باشد. این فاصله برای خریداران دستگاه بسیار مهم است و یکی از معیار های انتخاب نوع دستگاه می باشد، زیرا اندازه قالب همواره باید کوچکتر یا مساوی فاصله بین میله های تایبار باشد. میل تایبار ها از جلو بر روی صفحه ثابت و از عقب بر روی صفحه گیربکس، توسط مهره و استاپر مهار شده اند. سطح میل تایبارها به دلیل جلوگیری از خوردگی و سایش روکش کروم می باشد.

4. بازویی: بازویی ها از یک طرف به صفحه متحرک و از طرف دیگر به صلیبی و صفحه گیربکس متصل می باشد. عمل حرکت دادن صفحه متحرک بر روی تایبارها بر عهده بازویی ها می باشد. بازویی ها توسط پین و بوش بازویی به یکدیگر متصل می باشند، و با استفاده از سیستم مفصلی پنج نقطه ای دوبل به قفل بهتر گیره کمک می کنند.

5. صلیبی: صلیبی از یک سمت به جک گیره و سمت دیگر به بازویی ها متصل می باشد. نیروی جک گیره توسط صلیبی و بازویی ها به صفحه متحرک جهت قفل گیره انتقال پیدا می کند.

روش های خنک کاری روغن و قالب دستگاه تزریق پلاستیک
مشاهده مقاله

6. جک گیره: این جک یک عملگر هیدرولیکی خطی می باشد که در قسمت انتهای گیره قرار گرفته است. سر راد جک گیره به صلیبی متصل بوده و نیروی قفل گیره را از طریق صلیبی و بازویی ها به صفحه متحرک انتقال می دهد.

7. پران: مکانیزم جدا کردن محصول از قالب توسط مکانیزم پران صورت می پذیرد که به صورت های مختلف (مکانیکی، بادی و ویبره) امکان پذیر می باشد. مکانیزم پران در قسمت پشت صفحه متحرک قرار دارد و دارای یک جک هیدرولیک کوچک جهت پران و یک خط کش الکتریکی جهت اندازه گیری میزان پران می باشد.

8. گوه: دو عدد گوه در زیر صفحه متحرک و برای رگلاژ کردن صفحه متحرک گیره به منظور ممانعت از تماس صفحه متحرک با تایبارها و همچنین ایجاد توازی در حالت بی بار با صفحه ثابت تعبیه شده است. جنس زیر پایه گوه از برنج یا مس بوده و بر روی یک صفحه فولادی به صورت خطی و همراه با حرکت صفحه متحرک حرکت می کند. تنظیم گوه ها بیشتر به صورت تجربی می باشد.

9. صفحه گیربکس: عمل حرکت مجموعه گیره بر عهده صفحه گیربکس می باشد. برای مثال جهت تعویض قالب از حرکت گیربکس استفاده می شود.

10. هیدرو موتور: عمل حرکت دادن صفحه گیربکس توسط هیدرو موتور صورت می پذیرد. هیدرو موتور در دو جهت راست و چپ حرکت کرده و حرکت آن توسط چرخ دنده بزرگ تو خالی به چهار چرخ دنده کوچک که بر روی مهره انتهایی تایبار ها قرار دارد انتقال پیدا می کند و چرخ دنده ها با حرکت بر روی رزوه های انتهای تایبار ها مجموعه گیره را حرکت می دهند.

سیستم حفاظتی گیره:

گیره دستگاه تزریق دارای سه نوع سیستم حفاظتی مکانیکی، الکترونیکی و هیدرولیکی می باشد. در زیر به بررسی هر سیستم می پردازیم:

خط تولید سبد پلاستیکی (تجهیزات + سرمایه)
مشاهده مقاله

– سیستم حفاظت مکانیکی گیره: این سیستم در بالای صفحه ثابت و متحرک سمت اپراتور قرار دارد و شامل یک اهرم (میله شانه ای) و یک زبانه فلزی می باشد. زمانی که درب سمت اپراتور باز باشد زبانه در دندانه اهرم حفاظت مکانیکی درگیر بوده و در صورت حرکت گیره و عمل نکردن دیگر سیستم های حفاظتی گیره، زبانه به دندانه های اهرم حفاظت مکانیکی گیر کرده و مانع حرکت گیره به سمت جلو و بسته شدن گیره می شود.

– سیستم حفاظت الکتریکی: در درب های دو طرف گیره 6 عدد میکروسوئیچ وجود دارد، که 3 عدد در سمت اپراتور و 3 عدد در سمت مخالف می باشد. این میکرو سوئیچ ها به صورت سری به یکدیگر متصل می باشند، 2 عدد از هر کدام میکروسوئیچ ها در هر سمت مربوط به سیستم حفاظت الکترونیکی می باشد. در صورت باز بودن درب در هر سمت از دستگاه، میکروسوئیچ ها عمل نکرده و در نتیجه فرمان حرکت گیره توسط کنترلر صادر نمی شود.

– سیستم حفاظت هیدرولیکی: 2 عدد از 6 میکروسوئیچ توضیح داده شده در بالا مربوط به سیستم حفاظت هیدرولیکی می باشد. این میکروسوئیچ ها در دو سمت دستگاه قسمت عقب هر سمت یک عدد می باشد. در صورت باز بودن در دستگاه و عمل نکردن میکروسوئیچ ها، هیچ فرمانی برای باز کردن مسیر روغن به شیر حفاظت هیدرولیکی داده نمی شود. لازم به ذکر است شیر حفاظت هیدرولیکی بر روی بلوک هیدرولیک گیره قرار دارد و مسیر روغن برای کل بلوک هیدرولیک گیره از آن عبور می کند، در صورت باز نشدن مسیر روغن توسط شیر حفاظت هیدرولیکی امکان حرکت برای هیچ عملگری از گیره وجود نخواهد داشت.

24 دیدگاه

  • سلام، برای استارت کار تزریق پلاستیک، خرید دستگاه تزریق سروو رو توصیه می کنید یا دستگاه تزریق نرمال؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *