معرفی سیستم تولید به روش بادی

معرفی سیستم تولید به روش بادیمعرفی سیستم تولید به روش بادی


معرفی سیستم تولید به روش بادی

سیستم تولید قطعات بادی به چه صورت است؟

سیستم تولید قطعات بادی تکنولوژی قالب گیری بسیار پیشرفته ای است که اواخر 1800 میلادی برای تولید محصولات از جنس Celluloid (سلولوئید از ترکیب شیمیایی مانند نیتروسلولز، کافور، الکل، و همچنین رنگ ها و پرکننده ها وابسته به محصول مورد نظر ساخته می شود) طراحی شده است.

این تکنولوژی بیشتر برای قطعات تو خالی (مانند بطری های پلاستیکی و قطعات تو خالی در صنایع مختلف) با ضخامت دیواره یکنواخت به گونه ای که نکته اصلی فرآیند تولید، شکل نهایی قطعه مورد نظر می باشد و به صورت عمده مورد توجه تولید کنندگان و مصرف کنندگان این صنف می باشد.

این توجه عمده به نحوی است که حجم قابل توجهی از تولید قطعات پلاستیکی به این روش اختصاص یافته است.

اولین بطری پلی اتیلن با استفاده از فرآیند بادی در دسامبر 1942 تولید شد.

اساس فرآیند تولید به روش بادی

  1. گرمادهی یک رزین گرمانرم تا حالت مذاب
  2. اکسترود رزین مذاب شده از طریق دای هد به سمت لوله ی تو خالی (پریزون یا روده)
  3. پایین آمدن پریزون بین دو نیمه ی قالب
  4. پر شدن پریزون و بسته شدن هم زمان دو صفحه قالب
  5. باد شدن و چسبیدن قطعه به دیواره قالب
  6. سرد شدن پلاستیک جامد شده در درون قالب
  7. باز شدن قالب و خارج شدن محصول نهائی
معرفی انواع افزودنی های پلاستیک
مشاهده مقاله

تزریق به روش بادی

قالب گیری بادی اکستروژن

در این روش تزریق پلاستیک بادی ابتدا مواد اولیه که ذوب شده و به صورت مایع است، به شکل لقمه اکسترود می‌شود. در مرحله بعدی لقمه به داخل قالب ریخته می‌شود و اپراتور دستگاه تزریق باید باد را با فشار داخل آن بدمد. چند دقیقه صبر می‌کند تا پلاستیک در داخل قالب سرد و سفت شود. سپس قطعه پلاستیکی را از قالب جدا می‌کند.

در روش تزریق پلاستیک بادی اکستروژن تولید قطعات پلاستیکی به صورت پیوسته و یا متناوب صورت می‌گیرد. در روش متناوب ابتدا رزوه‌هایی در بالای لقمه ایجاد می‌کنند. حالا لقمه به داخل قالب می‌رود و بعد باد با فشار در آن دمیده می‌شود.

در این روش وزن لقمه ایجاد ضخامت قطعه پلاستیکی را کمی سخت می‌کند. اما سیستم هیدرولیکی این مشکل را برطرف می‌کند. به نحوی که اپراتور می‌تواند با کمک این سیستم خیلی سریع قطعه پلاستیکی را از قالب جدا کند. با این کار، ضخامت دیواره قطعه پلاستیکی به حداقل می‌رسد. این روش برای تولید محصولاتی مثل بطری‌های موادغذایی و شوینده‌ها کاربرد زیادی دارد.

روش دیگر به صورت پیوسته است، مواد اولیه اکسترود و توسط اپراتور در داخل قالب ریخته می‌شود. سپس فشار هوا را در آن میدمد تا نهایتا جسم پلاستیک بادی درست شود.

مزیت این روش تولید قطعات پلاستیکی شامل افزایش سرعت تولید، کاهش هزینه‌ها و قابلیت ایجاد قطعات پیچیده است. البته در این روش استحکام قطعات پلاستیکی کاهش می‌یابد. همچنین این روش تنها برای تولید قطعاتی که تو داخلی هستند، کاربرد دارد.

 

تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی

تزریق پلاستیک بادی به روش تزریقی کششی درست مثل همان روش اکستروژن به دمیدن باد نیاز دارد.

تولید ماسک تنفسی با استفاده از دستگاه­ های سری A5 ایزومی برای یاری­ رسانی به ووهان
مشاهده مقاله

البته در این روش قطعه پلاستیکی باید به صورت شعاعی و طولی کش داده شود تا به شکل دلخواه برسد. از این روش تزریق پلاستیک بادی برای تولید قطعات و محصولاتی استفاده می‌شود که به مواد اولیه کشسانی نیاز داشته باشند.

در واقع مواد اولیه کشیده می‌شود و بنابراین باید تحمل این کشش را هم داشته باشد تا پاره نشود.

از ویژگیهای تولید قطعات پلاستیکی با این روش می‌توان به سبک و مقاوم بودن محصولات تولیدشده اشاره کرد. اما با این روش تنها محصولات مشخصی تولید می‌شود و محدودیت تولید دارد.

قالبگیری بادی تزریقی

یکی دیگر از روش‌های تزریق پلاستیک بادی به صورت تزریق است. این روش برای تولید انبوه محصولات تو داخلی شیشه‌ای و پلاستیکی از جمله ظروف یکبار مصرف کاربرد دارد.

در نحوه کار دستگاه تزریق پلاستیک بادی ابتدا لقمه اولیه را با تزریق درست می‌کنند. سپس باد داخل آن دمیده می‌شود. در نهایت جسم پلاستیکی را بعد از سفت و سرد شدن از قالب جدا می‌کنند.

مزیت این روش بالا رفتن دقت برای تولید قطعات پلاستیکی است. همچنین نیروی گیره آن برای قطعات بزرگ بالا می‌رود. محصولاتی که با این روش تولید می‌شود، دوام بالایی دارند. هزینه تولید هم تا حدودی پایین است.

البته تزریق پلاستیک بادی تزریقی مشکلاتی نیز وجود دارد. این روش بیشتر برای تولید قطعات کوچک مناسب است. مصرف انرژی در آن بالا می‌رود و فرآیند دمیدن هم کمی مشکل‌ساز می‌شود.

25 دیدگاه

  • سلام 2 تا سوال دارم از خدمتتون. چطور میشه از کار تزریق درآمد بیشتری بدست آورد و اینکه بازاریابی محصولات پلاستیکی چطور انجام میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *